Otto: Från ett inbytespris till Wheelaway

Kundcase
Otto: Från ett inbytespris till Wheelaway

När det blir aktuellt att byta in bilen brukar man först kontakta bilhandlaren som man köpte bilen av. Så var fallet för Otto, som sålde bilen via Wheelaway.

– Familjen höll på att växa så jag hade redan funderat på att skaffa en större bil ett tag, men det var först nu som jag blev mer aktiv i sökandet.

Efter att ha fått ett erbjudande för att byta in sin bil från en bilhandlare, kom Otto ihåg att han hade hört talas om Wheelaway.

Med Wheelaway tävlar hundratals bilhandlare om din bil vilket ger dig möjligheten att få upp försäljningspriset.

– Jag gick in på Wheelaway och skapade annonsen på ungefär 2 minuter och bilen var teoretiskt sett redan såld. Efter ca 10 arbetstimmar hade jag kommit överens om ett pris med en bilhandlare.

Det var enkelt att skapa en annons

Otto tyckte att det var mycket enkelt att skapa annonsen. Han hade erfarenhet av att sälja en bil privat via en annan tjänst, så han var bekant med att fylla i information om bilen online.

– Jag upplevde inga blockers till att sälja bilen, tvärtom!

Förhandlade priset

När auktionen var avslutad förhandlade Otto med högstbjudande.

– Jag var riktigt nöjd med att få så bra betalt för min bil med så lite arbete 

Bilhandlaren tog snabbt kontakt med Otto för att komma överens om affären.

– Bilhandlaren kom och hämtade bilen hemma hos mig. I det här läget behövde jag egentligen bara veta kontonumret. Bilhandlaren gav mig råd om andra saker som jag behövde veta för att försäkra mig om att jag visste hur jag skulle göra affären.

Bästa sättet att sälja en bil

Otto anser att det bästa sättet att sälja en bil är att låta bilhandlarna konkurrera om din bil.

– När bilhandlarna ger bud på bilen och du till och med kan förhandla om priset med högstbjudande är det en ’no brainer’. Jag kan rekommendera Wheelaway till alla!

Vad är Wheelaway?

Sälj din bil via Wheelaway! Du når hundratals bilhandlare i Sverige med en annons. Bilhandlarna lägger bud på din bil i en öppen budgivning. Eftersom bilhandlarna konkurrerar med varandra om din bil har du möjlighet att få upp försäljningspriset.

Skapa en gratis annons för din bil